Jak řešit psychickou nepohodu

Pokud řešíte jakoukoli psychickou nepohodu v čemkoli, poskytnu vám v článku návod, co můžete dělat, aby se situace začala někam posouvat.
Jak řešit psychickou nepohodu

Se svými emocemi se potýkáme naprosto všichni, i s emocemi druhých lidí, kteří na nás působí. Dokonce i ti největší tvrďáci kteří tvrdí, že oni žádné problémy nemají, emocionální výkyvy zažívají. Jen své emoce velmi dobře skrývají za různými maskami.

Vidím to všude kolem sebe kam se podívám, počínaje mou rodinou, přes úředníky i politiky a internetem konče. I já si své emoce neustále uvědomuji. Protože na sobě ale dlouhé roky pracuji, tak své emoce dokážu okamžitě odhalit i pojmenovat a nastavím vždy včas taková opatření, aby se tato nepohoda vyřešila.

Nyní vám poskytnu nějaké návody, jak své emoce dáte do pohody

  • Naučte se pravidelně několikrát týdně zklidňovat alespoň na hodinu, protože když to nebudete dělat pravidelně, budete neustále jednat pod vlivem nahromaděného stresu, a tím napácháte víc škod než užitku. Je to jen o dobré organizaci času a dobrém uspořádání priorit.
  • Mluvte o svých pocitech, a mluvte o nich včas. Budete-li je potlačovat, nepomůžete tím vůbec ničemu.
  • Nikdy nehledejte řešení svých problémů v antidepresivech, v alkoholu, v drogách, v sebepoškozování ani v jiných podobných postojích, protože tyto přístupy nikdy nic nevyřeší. Psychiatrické léčebny jsou přeplněné nešťastnými lidmi, přesto tito lidé nejsou skutečně spokojení ani vyrovnaní. Jsou jen utlumeni léky. Tak to možná vypadá, že jsou v pohodě. Pravda to ale není.
  • Vždy si uvědomujte i přiznávejte vlastní hluboké potřeby své duše i to, co vám v různých situacích i oblastech života chybí. Budete-li to potlačovat, budete se cítit mnohem hůře.
  • Nikdy nehledejte příčinu své nespokojenosti v druhých lidech. Tato zásada platí pro každého z nás, včetně mě.
  • Také se vždy zabývejte tím, zda nejednáte někde v rozporu s vyššími zákony života. I na to je třeba nalézt jasnou odpověď. Jednáte-li někde v rozporu s těmito zákony, vyšší duchovní moc vás začne vždy dříve nebo později zastavovat, a to v mnoha lidech vyvolává velkou nepohodu i velká napětí.
  • Neučte se žádným seberozvojovým technikám, pokud je nebudete chtít v životě skutečně aktivně využívat ke zlepšení vlastního života. Čas věnovaný studiu těchto metod vás v takovém případě jen zdržuje od skutečné poctivé práce na sobě. Pracovat se třeba co nejrychleji a hlavně správně s vlastní myslí, psychikou i duší. Až budete v pohodě, můžete se učit různým technikám seberozvoje.

Dále se naučte ptát sami sebe, a na otázky které si kladete si vždy upřímně odpovídejte.

Nikdy ale tuto práci nedělejte ve spěchu ani pod stresem. Uvedu pár příkladů, jak se ptát.

  • Jaké situace ve mně vyvolávají psychickou nepohodu (nebo jací lidé a jakými svými postoji)?
  • Jaké emoce to ve mně vyvolává? Je to vztek? Je to zloba? Je to žárlivost? Je to lítost? Jsou to pocity osamění? Je to beznaděj? Je to marnost? Atd.
  • Jak na situace, které mi nevyhovují, reaguji nejen emocionálně, ale i komunikací i konkrétními činy? Jsou mé postoje správné?
  • Jak o dané situaci smýšlím, a o lidech v ní též?
  • Jak dlouho daný problém trvá? Jak dlouho ho již řeším?
  • Co nedělám já sám stále správně, že problém i mé napětí stále trvá? Až to naleznete, položte si další otázku.
  • Co budu muset dělat jinak, aby se problém skutečně vyřešil? Musím změnit něco ve svém myšlení? Nebo ve způsobech komunikace? Nebo v emocionálních reakcích? Nebo v konkrétních činech? Co bude třeba změnit, to je třeba jasně odhalit i pojmenovat. Nestačí si jen říct, že musíte změnit své myšlení nebo své způsoby komunikace atd.

Až budete odpovědi na všechny tyto otázky znát a nebudete ani v nejmenším pochybovat o tom, že jste nalezli příčinu svých potíží, bude třeba co nejdříve své postoje začít měnit. Tím se vyřeší vaše psychické i fyzické problémy.

Pokud byste si s tím nevěděli rady, ráda vám kdykoli pomohu v mé poradně. Lidem pomáhám s jejich rozvojem již 26 let a ráda pomohu kdykoli i vám, budete-li o mou pomoc stát.

Pomohou vám velmi i knihy, které na tato témata píšu. Práci s vlastní povahou rozebírám do hloubky v mnoha mých knihách. Pokud byste o některé knihy stáli, zavolejte mi nebo napište a já vám ráda poradím kterou knihu právě vybrat.

Přeji Vám hodně štěstí.
Miroslava Holoubková

www.knihy-holoubkova.cz

Chcete se objednat?

Zobrazit mé knihy